Voetbalster Melis houdt toekomst open

Voetbalster Manon Melis houdt haar toekomst in Oranje open. De topschutter aller tijden van de nationale ploeg (59 doelpunten) dacht vorig jaar even aan stoppen, maar richt zich nu op een nieuw Amerikaans avontuur. ,,Vrijdag ga ik naar Seattle, daar heb ik heel veel zin in. Ik wil daar een goed seizoen draaien en daarna zie ik wel verder'', zei Melis, die woensdag met Oranje net naast een ticket voor de Olympische Spelen greep.

Eén doelpunt scheidde de voetbalsters woensdag van een ticket naar Rio, maar Oranje bleef tegen Zweden steken op 1-1. De vrouwen van bondscoach Arjan van der Laan moeten nu bijna anderhalf jaar wachten op de volgende officiële wedstrijd, in de zomer van 2017 op het EK in eigen land. ,,Topwedstrijden als deze helpen bij onze ontwikkeling. Dat is moeilijk nabootsen in oefeninterlands'', erkent Melis.

De 29-jarige Ridderkerkse ontweek de vraag of ze haar laatste interland heeft gespeeld. ,,Dat weet ik niet, ik ga nu naar Amerika. In april komt het Nederlands elftal weer samen. Met mij er bij? Waarschijnlijk wel.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.