Voetbalster Van Dongen van Betis naar Atlético Madrid

Voetbalster Van Dongen van Betis naar Atlético Madrid ANP

Voetbalster Merel van Dongen maakt een transfer in de Spaanse competitie. De 27-jarige international van Oranje verhuist van Real Betis naar Atlético Madrid. Van Dongen, die met Oranje vorig jaar de finale van het WK haalde, speelde twee seizoenen voor de club uit Sevilla.

"Ik heb een ontzettend mooie tijd gehad bij Real Betis", zegt de Amsterdamse verdedigster, die eerder voor onder meer ADO Den Haag en Ajax speelde. "De club is als een familie voor me en ik ben hier een betere en meer ervaren speelster geworden. De ambitie om de stap naar een topclub te zetten heb ik altijd gehad en ik ben daarom heel blij met mijn transfer naar Atlético Madrid. Een club met een rijke historie in het vrouwenvoetbal."

De Spaanse vrouwencompetitie werd dit jaar voortijdig afgebroken vanwege het coronavirus. FC Barcelona werd uitgeroepen tot kampioen, Atlético mag als nummer 2 ook de Champions League in. Keepster Sari van Veenendaal speelde afgelopen seizoen voor de Madrileense club, maar keert nu bij PSV terug in de eredivisie voor vrouwen.

menu