Voetbalsters doen zichzelf tekort

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben in groep 3 van de WK-kwalificatie de eerste averij opgelopen. Het derde pouleduel met Ierland bleef in Nijmegen zonder doelpunten: 0-0. De Europese kampioenen waren in de uitverkochte Goffert veel sterker, maar verzuimden uit legio kansen tot scoren te komen.

Oranje won vorige maand van Noorwegen (1-0) en afgelopen vrijdag van Slowakije in Senec (0-5). Nederland bleef op kop, met zeven punten, evenveel als Ierland dat een iets minder doelsaldo heeft. Noorwegen volgt met zes punten. Alleen de groepswinnaar plaatst zich direct voor het WK van 2019 in Frankrijk.

Nederland deed zichzelf tegen het stug verdedigende Ierland tekort. Het technisch veel betere Oranje was op de Ierse helft niet creatief en slagvaardig genoeg. Te vaak probeerde de thuisploeg het met een onzuiver schot van afstand daar waar een steekpass of voorzet ook mogelijk was.

Twee keer bal van de lijn gehaald

De Ierse afweer haalde voor de rust twee keer een Nederlandse inzet van de doellijn. Vivianne Miedema schoot in de 39e minuut hard op de paal. Acht minuten eerder voorkwam de Ierse keepster Marie Hourihan een doelpunt van Desiree van Lunteren.

Na de pauze begon het eenrichtingsverkeer richting het Ierse doel opnieuw. Oranje zocht het echter weer te veel in doelpogingen van buiten het strafschopgebied. Ook benutte de thuisploeg de vleugels te weinig. Met name Miedema en Lieke Martens kregen niettemin fraaie kansen op de verdiende treffer. Het ploeterende Oranje miste in Nijmegen echter ook een beetje geluk, onder meer bij een zuivere Ierse handbal die onbestraft bleef.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.