Voetbalvereniging DZOH maakt vliegende start

DZOH uit Emmenkan terugzien op een vliegende competitiestart. Nadat het een week eerder Aduard 2000 met 7-0 van het veld had geblazen, won het zaterdag met 2-1 van Pelikaan S.

,,Wij hebben Pelikaan S het spel laten maken en twee keer geprofiteerd van onze snelheid voorin’’, gaf trainer Martin Drent aan. ,,In het laatste half uur hebben we het lastig gehad.’’ Jeroen Smit maakte beide Emmer doelpunten. Danny Holband scoorde in de 82 minuut voor de Groningers, maar verder liet DZOH het niet komen.

Klazienaveen heeft de mooie 4-2 overwinning van een week eerder tegen vv Groningen geen passend vervolg kunnen geven. Het verloor met 3-2 van Aduard 2000. ,,Wij kwamen vanaf minuut 1 niet in ons spel’’, stelde trainer Daan Lelieveld vast. De Drenten keken halverwege tegen een 2-0 achterstand aan, maar scoorden direct na de rust tegen door Jasper Woelders. De 3-2 van Danie Slip viel in de negentigste minuut.

Danny Kiekebelt was de grote man bij Noordscheschut bij de 5-1 zege op LTC. Hij was drie keer succesvol. Melvin Mol scoorde twee keer. LTC, dat ook nog twee keer de paal raakte, nam al na vijf minuten een 1-0 voorsprong door Roderik Timmer, maar kreeg vlak voor de rust twee tegentreffers te incasseren. ,,In de eerste helft waren we gelijkwaardig’’, oordeelde Noordscheschut-trainer André Mulder.

De Weide heeft met 2-1 gewonnen van Zuidhorn. De Groningers speelden een uur met tien man. Bart Brands Buys kreeg de rode kaart. De Weide leidde toen al met 1-0 door een strafschop van Wim Bos. In de 58 minuut maakte Jelmer Wierenga de 0-2. ,,Het was een zwaar bevochten overwinning’’, vond trainer Wilco Niemer.

,,Vorige week was er bij ons geen vechtlust en die was er nu wel’’, liet trainer Henk Alssema weten na de 3-2 zege van Aduard 2000. Zijn ploeg leidde halverwege met 2-0. Leon Smits en Remco van Merode waren de schutters. Nadat Klazienaveen was teruggekomen naar 2-1, was Smits nog een keer succesvol.

Pelikaan S wacht nog op zijn eerste zege van deze competitie. Na een 1-1 gelijkspel in de openingsronde tegen Groen Geel, verloor het zaterdag met 2-1 van DZOH. DZOH liet Pelikaan S het spel maken en profiteerde twee keer van de snelheid van zijn spitsen. De Emmenaren stonden halverwege met 2-0 voor. Jeroen Smit maakte beide doelpunten. In de tweede helft pakte Pelikaan S DZOH bij de strot, maar meer dan een treffer van Danny Holband in de 82 minuut leverde het overwicht niet op.

NEC Delfzijl hield de punten in eigen huis. Het won met 3-2 van Gramsbergen. ,,Een verdiende overwinning’’, vond trainer Erwin Heerlijn. De zege kreeg pas in de laatste minuut gestalte. Een verdediger van Gramsbergen werkte de bal in eigen doel. Bij rust stond NEC Delfzijl nog met 2-0 achter, maar de ploeg toonde veerkracht. Jari Slort en Edwin Hodzic waren de doelpuntenmakers.

Een rode kaart in de 31 minuut is Zuidhorn opgebroken in de met 2-1 verloren thuiswedstrijd tegen De Weide. Bart Brandts Buys werd uit het veld gestuurd. ,,Na de rode kaart kwamen bij ons extra krachten los’’, vertelde trainer Kees Bouma. ,,Wij hebben heldhaftig gestreden en waren de hele tweede helft ook beter.’’ De Weide nam de leiding uit een strafschop en verdubbelde de voorsprong in de 58 minuut. Aanvoerder Laurens Bloem was, eveneens uit een strafschop, succesvol voor Zuidhorn.

vv Groningen rekende in eigen huis met 3-0 af met SV Bedum. ,,Het was wel een wat geflatteerde uitslag’’, stelde trainer René Wollerich van SV Bedum. ,,Zij voetbalden wat gemakkelijker, maar in de rust hadden we voor moeten staan.’’ Zijn collega Gert Haak zei het zo: ,,Wij hadden de grip, zij de kansen.’’ De tweede helft was voor vv Groningen. Tim van der Molen, Wesley Walstra en Giovanni Salvo maakten de doelpunten. Haak: ,,Wij hadden deze overwinning ook nodig na de teleurstelling een week eerder tegen Klazienaveen.’’ vv Groningen verloor dat duel met 4-2.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.