Volleybal: Titeluitdager Orion geen partij voor landskampioen Lycurgus (+video's samenvatting en interviews met Wytze Kooistra en Arjan Taaij)

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben de topper tegen titeluitdager Orion verrassend eenvoudig gewonnen. In het Alfa-college won de Groningse landskampioen met 3-0.

Het team van coach Arjan Taaij begon het duel met Dennis Borst en de Bulgaar Trifon Lapkov op de bank. International Auke van de Kamp keek geblesseerd toe. Stijn van Schie speelde als passer-loper, terwijl Wytze Kooistra weer als diagonaal de punten binnen mocht slaan.

Lycurgus walste in de eerste set over de Doetinchemse gasten heen en haalde een erg hoog niveau. Orion had geen antwoord op de Groningse dadendrang en verloor de set met een pijnlijk groot verschil: 25-14.

Gek genoeg leken de rollen in het tweede bedrijf juist omgedraaid. Lycurgus wist het hoge niveau van de eerste set niet vast te houden, waardoor Orion kon profiteren. De gasten sloegen een gat van vijf punten: 10-15. Daarna pakte Lycurgus de draad weer op en kwam bij 18-18 weer langszij. Een sterk slot bracht Lycurgus op 2-0 in sets: 25-20.

Een klasse beter

Dat Lycurgus zaterdagavond een klasse beter was dan Orion, dat tot dit weekeind pas één puntje minder had verzameld in de eredivisie, bleek ook in de derde set. Lycurgus pakte vroeg in de set een kleine voorsprong en bouwde deze langzaam uit. Het verschil was uiteindelijk wederom pijnlijk groot: 25-15.

De Groningse volleybalploeg speelt dit jaar nog één wedstrijd. Donderdag is in de CEV Cup Düren de tegenstander in Martiniplaza. De Duitsers wonnen het eerste duel met 3-0.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.