Volleyballers Lycurgus wacht immense klus in Oostenrijk

De volleyballers van Abiant Lycurgus staan volgende week woensdag in de return tegen het Oostenrijkse SK Posojilnica voor een gigantisch zware klus. Donderdagavond werd thuis in de eerste voorronde van de Champions League met 1-3 in sets verloren.

Lycurgus had in de matig bezette Martinaplaza in Groningen zeer veel moeite met de uitstekend spelende Oostenrijkse landskampioen SK Posojilnica in de eerste voorronde van de Champions League. De Groningers, die nog maar pas hun eerste competitiewedstrijd achter de rug hebben, schoten in de belangrijkste fases van het Europese cup-duel tekort. Het verlies in vier sets (24-26, 22-25, 25-23 en 18-25 was daar een logisch gevolg van.

Toch speelde Lycurgus grote delen van de eerste sets niet slecht en had deze niet hoeven verliezen. De Groningers leidden bijvoorbeeld lang in de eerste set, maar konden de beslissende punten niet maken. Datzelfde gold voor set twee, waarin Lycurgus in de slotfase met 22-21 voorstond, maar weer SK Posojilnica op de beslissende momenten zag toeslaan. Een goed Oostenrijks blok maakte klappen van routinier Wytze Kooistra en Hossein Ghanbari onschadelijk, waarna een slechte stop van libero Steven Ottenvanger en een keiharde smah van de sterk spelende Mihajlovic zorgde dat SK Posojilnica ook de tweede set won.

Servicedruk

,,We hadden goede servicedruk, maar konden het in de eerste sets telkens in de laatste vijf punten niet afmaken’’, zei Wytze Kooistra. ,,We hadden moeite met onze side-outs. Al lieten we ook goede dingen zien. Ik denk dat spelers wellicht te gespannen waren. In de Nederlandse competitie krijgen we niet vaak met een sterke tegenstander en deze druk te maken.’’

Lycurgus-coach Arjan Taaij, die zijn mannen na afloop van het duel lang bemoedigend toesprak: ,,We hadden geen oplossing om onder de druk van SK Posojilnica uit te komen. We maakten te veel fouten in de passing. Boven de twintig punten kunnen we een paar keer de sets naar ons toetrekken, maar dat lukt dan niet.’’

Minst spannend

De derde set werd nog wel een prooi voor Lycurgus. Het was met name Kooistra die loskwam en een groot aantal punten binnensloeg. De vierde en laatste set was het minst spannend. SK Posojilnica bouwde al snel voorsprong van een aantal punten op, die tot het eind in stand bleef (18-25). Lycurgus moet volgende week in Klagenfurt met 3-0 of 3-1 winnen om een beslissende golden set te kunnen spelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.