Volleyballers in wachtkamer na nederlaag

De Nederlandse volleyballers hebben zich zondag niet op eigen kracht voor de Final Four in de B-groep van de World League weten te plaatsen. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen verloor in Seoul met 3-2 van gastland Zuid-Korea (16-25 25-22 25-21 21-25 16-18) en is daardoor afhankelijk van Finland. Als dat land met 3-0 van Canada wint, eindigt Oranje niet bij de beste drie. Canada verloor nog geen duel.

Bij elk ander resultaat mogen de 'Lange Mannen' meedoen aan de Final Four. Bij dat toernooi in Portugal valt promotie te verdienen naar de A-groep.

Vermeulen startte in het laatste groepsduel met Michael Parkinson op de positie van Thomas Koelewijn en Robbert Andringa voor Jeroen Rauwerdink. Zij moesten na het verlies in de eerste set echter al weer plaatsmaken. Oranje herstelde zich door de twee daaropvolgende sets te pakken, maar verzuimde daarna de winst naar zich toe te trekken.

Na verlies in het vierde bedrijf leken de volleyballers goed op weg naar winst in de vijfde set. Een voorsprong van 7-4 werd echter uit handen gegeven, waarna de Koreanen op 17-16 hun zoveelste matchpoint verzilverden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.