Volleyballers van Lycurgus beginnen op vrijdag 1 januari de competitie in Groningen met topper tegen Dynamo

Lycurgus wint de Supercup door Orion met 3-1 te verslaan. Foto Ronald Hoogendoorn

De volleyballers Amysoft Lycurgus hervatten op nieuwjaarsdag in Groningen de volleybaleredivisie meteen met de topper tegen Dynamo uit Apeldoorn.

De wedstrijd wordt, uiteraard zonder publiek, vanaf 15.00 uur in het Alfa-college sportcentrum gespeeld. De topper zal net als de andere eredivisiewedstrijden via een livestream te zien zijn.

De competitie heeft door corona lang stilgelegen. Om op tijd te kunnen eindigen wordt slechts een halve competitie afgewerkt. Het programma is nog onder voorbehoud. Vanwege de geldende coronaprotocollen en regels van sportkoepel NOC-NSF moeten de spelers veelvuldig worden getest. Het is nog de vraag alle clubs dit kunnen betalen en of er een andere financiële oplossing mogelijk is.

Koploper

Lycurgus, dat met de Supercup wel al de eerste grote prijs van dit seizoen won, speelde daarin tot nu toe één competitieduel. Uit werd met 3-0 gewonnen van ZVH. Omdat de andere clubs nog helemaal niet hebben gespeeld, is het Groningse team daardoor de koploper in de stand.

Kampioenspoule

De eerste vier van de ranglijst plaatsen zich na afloop van de halve competitie voor de duels in de kampioenspoule. Vervolgens spelen de beste twee teams in de finale om het landskampioenschap. Deze eindstrijd bestaat uit een best-of-five.

Bekerstrijd met Pasen

Verder is het de bedoeling om het in het weekend van Pasen met de beste acht ploegen uit de reguliere competitie te gaan strijden om de beker.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport