Volleybalsters buigen voor Brazilië

De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League de tweede nederlaag geïncasseerd. Oranje moest in de negende poulewedstrijd in Apeldoorn buigen voor het sterke Brazilië, de nummer vier van de wereldranglijst. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison ging in vier sets onderuit: 23-25 24-26 25-13 22-25. Lonneke Slöetjes en Anne Buijs waren met 19 punten de topscorers van Oranje.

In de eerste set wist Oranje nog drie setpoints weg te werken. Brazilië zegevierde niettemin met 25-23. Ook in de tweede set kon Nederland het op kwaliteit en karakter lang spannend houden. In de derde set domineerde de thuisploeg, maar in de vierde set bleek Brazilië toch over de meeste inhoud te beschikken.

Nederland speelt de volgende ronde komende week in Rotterdam (5-7 juni). Oranje speelt dan tegen de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië.

Na vijftien poulewedstrijden zijn de eerste vijf ploegen in de eindstand verzekerd van deelname aan de finaleronde eind juni in China, dat als gastland automatisch is geplaatst. Nederland is met zeven overwinningen nog altijd kansrijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.