Volleybalsters stunten tegen China

De Nederlandse volleybalsters hebben hun terugkeer na twintig jaar op de Olympische Spelen met een aardige stunt opgeluisterd. De vrouwen van bondscoach Giovanni Guidetti versloegen zaterdag in Rio de Janeiro in hun eerste poulewedstrijd China in vijf sets: 25-23 21-25 18-25 25-22 15-13.

Oranje, in 1996 in Atlanta voor de laatste keer van de partij op olympisch niveau, toonde kwaliteit, inzet en geloof in eigen kunnen tegen de Aziatische wereldtopper. Desondanks moest de formatie na een goede eerste set twee keer buigen voor de favoriete opponent. Dat leidde niet tot een inzinking. Nederland bleef in een goed resultaat geloven en haalde op indrukwekkende wijze de twee volgende sets binnen, waaronder de beslissende.

In de poule van zes is een plaats bij de eerste vier genoeg om door te gaan naar de kwartfinales. Oranje wist echter dat om een goede uitgangspositie voor het vervolg te creëren tenminste eenmaal gewonnen moest worden van een topland. Dat is meteen gelukt. Met de Verenigde Staten en Servië treft Oranje nog twee hoog gekwalificeerde tegenstander. Ook Italië en Puerto Rico zitten nog in de betreffende groep.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.