Volleybalsters treffen Zuid-Korea in kwartfinale

De Nederlandse volleybalsters treffen Zuid-Korea in de kwartfinales bij de Olympische Spelen. Dat werd zondag bepaald door een loting. Nederland ontloopt daardoor sterke tegenstanders als de Verenigde Staten en Brazilië voorlopig, maar Zuid-Korea is ook lastig om tegen te spelen, zei de Nederlandse bondscoach Giovanni Guidetti.

,,Ze hebben waarschijnlijk de beste volleybalsters ter wereld in hun ploeg'', concludeerde Guidetti zonder daarbij namen te noemen. Het duel in de kwartfinales staat voor dinsdag op het programma. Zuid-Korea is de nummer negen van de wereld, Nederland staat twee plekken lager.

In de andere kwartfinales treffen Japan en de VS elkaar, staat Rusland tegenover Servië en moet Brazilië het opnemen tegen China. Mocht Nederland van de Zuid-Koreaanse vrouwen winnen, dan wacht de winnaar van dat laatste duel in de halve finales. Die wedstrijden worden donderdag gespeeld.

De ploeg van Guidetti speelde eind juli in de aanloop naar de Spelen twee oefenwedstrijden tegen Zuid-Korea. Het eerste duel in Rotterdam werd met 1-3 verloren, maar een dag later werd in Apeldoorn met 3-1 revanche genomen. Ook op het olympisch kwalificatietoernooi in mei ontmoetten beide landen elkaar. Toen ging Oranje met 3-0 hard onderuit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.