Volleybalsters vlot langs Thailand

De Nederlandse volleybalsters hebben zich dinsdag bij het olympisch kwalificatietoernooi in Tokio goed hersteld van de nederlaag tegen Zuid-Korea. Oranje versloeg Thailand met 3-0: 25-14 25-16 en 25-20.

Coach Giovanni Guidetti kon geen beroep doen op de geblesseerde Robin de Kruijf. Quinta Steenbergen verving de middenaanvalster en vormde de basis met spelverdeelster Laura Dijkema, Lonneke Sloetjes, Anne Buijs, Maret Balkestein-Grothues, Yvon Beliën en libero Debby Pilon-Stam.

Nederland speelt woensdag tegen de Dominicaanse Republiek. Vier van de acht deelnemende landen kwalificeren zich voor Rio 2016, waarbij één van die vier landen uit Azië moet komen. Nederland won zaterdag het openingsduel van Kazachstan.

Videoanalyses

Oranje speelde vanaf het het begin geconcentreerd, tot tevredenheid van Guidetti die zijn team met videoanalyses grondig had voorbereid op het duel met de onvoorspelbare Thaise vrouwen. ,,Het was een geweldige partij, bijna perfect. Er is vanuit een ongelooflijke tactische discipline gespeeld'', zei de Italiaanse coach bij de NOS. ,,Ik ben trots op dit team. Ze moesten er staan vandaag en ze stonden er.''

Na de winst op Thailand wordt nu de blik gericht op de Dominicaanse Republiek. ,,Het feestje is nu klaar'', zei Guidetti kort na de zege op Thailand. ,,We moeten extreem gefocust zijn. Zij knokken voor hun laatste kans. Er bestaan hier geen makkelijke wedstrijden.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.