Voor Linssen komt de winterstop ongelegen

Voor Linssen komt de winterstop ongelegen ANP

Wat Bryan Linssen betreft, had de winterstop nog wel op zich mogen laten wachten. De aanvaller van Feyenoord is eindelijk 'los', zo voelt hij zelf. "Dit geeft een heerlijk gevoel, ik wil deze lijn doortrekken. Wat dat betreft vind ik het wel jammer dat het nu kerstvakantie is. Ik wil graag gelijk de volgende wedstrijd spelen", zei Linssen, die woensdagavond het veld van De Kuip afliep met drie vingers in de lucht en de wedstrijdbal onder zijn arm.

De 30-jarige Limburger die in de eerste seizoenshelft zo moeilijk tot scoren kwam, maakte in de laatste 45 minuten van het jaar tegen sc Heerenveen drie doelpunten (3-0). "Ja, dit had ik wel even nodig. Niet per se drie doelpunten. Met één was ik ook al blij geweest."

De afgelopen drie seizoenen was Linssen steeds clubtopscorer van Vitesse, met vijftien, twaalf en veertien goals. In dienst van Feyenoord stond de teller tot aan woensdag pas op één doelpunt, begin oktober tegen Willem II. "Ik ben ook maar een mens, zoiets gaat dan toch in je hoofd zitten", zegt Linssen. "Ik wist wat mensen dachten als ze me tegenkwamen in de supermarkt of langs me reden in de auto: dat is die jongen die niet scoort. Maar goed, ik ben 30 jaar en ik heb zulke periodes wel vaker meegemaakt in mijn carrière. Dit is profvoetbal, kritiek hoort er bij. Ik weet dat ik altijd één ding moet blijven doen: vechten voor het team. Ik heb nooit mijn kop laten hangen, ik heb mijn medespelers niet in de steek gelaten, ik heb er niet met de pet naar gegooid. Ik heb heel veel meters gemaakt. Alleen ja, die goals bleven maar uit. Daarom voelt dit als een enorme opluchting."

In de laatste wedstrijd voor de winterstop ging het ineens hard. Zo haalde Linssen niet voor het eerst in zijn carrière veel voldoening uit een duel met de Friese club. "In mijn periode bij FC Groningen maakte ik twee jaar op rij tegen Heerenveen mijn eerste goals van het seizoen. En bij Heracles volgens mij ook. Allemaal doelpunten die me na een lastige periode weer op de goede weg hielpen. Vooraf wilde ik dat al tegen de fysiotherapeut zeggen. Maar ik dacht: het brengt ongeluk als ik dat nu al zeg. Daarom zei ik tegen hem: vraag me na de wedstrijd maar wat ik wilde vertellen. Nou, dit dus."

Feyenoord begint als nummer 3 van de Eredivisie aan de drukke maand januari. "De wedstrijden komen straks snel achter elkaar. Maar eerst gaan we even rust pakken. Het is een zwaar seizoen, met veel wedstrijden en veel reizen. We gebruiken de feestdagen om ons op te laden voor alles wat nog komt."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport