Het heeft een aantal weken geduld en frustratie gekost, maar dan heb je ook wat. FC Emmen kan zaterdagavond tegen PEC Zwolle eindelijk een beroep doen op Luka Adzic. Daar zal een andere winteraanwinst niet bepaald blij mee zijn.

Het was eind januari, op de 28ste om precies te zijn, toen FC Emmen vol trots aankondigde dat het Luka Adzic had verleid tot een tijdelijke terugkeer naar De Oude Meerdijk. Zowel trainer Dick Lukkien als voorzitter Ronald Lubbers lieten weten blij te zijn dat de Servische aanvaller het komende halfjaar een bijdrage wilde leveren aan de missie om degradatie te ontlopen. Vorig seizoen speelde Adzic weliswaar ‘slechts’ drie duels voor FC Emmen, maar wist daarin velen te overtuigen van zijn kunnen.

Luka Adzic speelgerechtigd en in de basis

Ruim drie weken later staat de teller voor de huurling van Anderlecht voorafgaand aan het duel met PEC Zwolle nog altijd op nul wedstrijden in het rood-wit. Het in orde maken van de papierwinkel voor deze ‘herintreder’ zou even duren, zo bleek. FC Emmen had zijn hoop gevestigd op de wedstrijd tegen RKC Waalwijk van afgelopen vrijdag, maar de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) deed er tot frustratie van de Drentse eredivisionist nog een extra weekje langer over.

Er was een bezoekje van Adzic aan het IND-kantoor in Zwolle voor nodig, maar gisteren werden dan toch eindelijk de laatste formaliteiten afgerond. Dat betekent dat de aanvaller tegen PEC Zwolle zijn rentree op het Emmer kunstgras kan maken. Sterker nog, Dick Lukkien zet hem hoogstwaarschijnlijk direct in de basis. Een fitte Adzic is voor dit FC Emmen een meerwaarde, zo liet de Veendammer oefenmeester gisteren weten. De Serviër zal de linkerflank gaan bestrijken.

loading  

Bijl en Cavlan terug, Gladon moet wijken

De rentree van Adzic gaat ten koste van Paul Gladon. Lukkien peinst er namelijk niet over Sergio Peña, Michael de Leeuw en Kerim Frei op de bank te zetten en dus wordt de nieuwbakken spits, die afgelopen twee duels nog in de basis stond, het kind van de rekening. De Leeuw zal plaatsnemen in de punt van de aanval, Peña moet hem daarachter van de nodige ballen voorzien en Frei verschuift naar de rechterflank. In het tweemansblok achter de vier aanvallers krijgt Lucas Bernadou de voorkeur boven Hilal Ben Moussa.

Lukkien, die op de backposities weer de beschikking heeft over Glenn Bijl en Caner Cavlan, wacht met PEC Zwolle een wedstrijd tegen de nummer 13 van de eredivisie. Hoewel de oefenmeester verwacht dat er ruimte zal zijn om te voetballen en dus kansen te creëren, is hij bovenal beducht voor de bezoekers. „PEC Zwolle vind ik een goed voetballende ploeg, met in de aanval op de flanken Manuel Benson en Virgil Misidjan en in de spits een loper als Buitink. Ook op het middenveld is er voldoende variatie.”

Erbarmelijke vertoning eindigt in 0-0

FC Emmen en PEC Zwolle stonden in totaal al 55 keer tegenover elkaar, waarvan de meeste duels in de eerste divisie werden afgewerkt. Van de 24 duels op De Oude Meerdijk wonnen de Emmenaren er zes, werd er tien keer verloren en acht keer gelijkgespeeld. Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge ontmoeting in Zwolle na een erbarmelijke vertoning in een doelpuntloos gelijkspel. Lukkien verwacht deze zaterdag een andere, meer open wedstrijd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
FC Emmen