Voormalig FC Groningen-speler Kappelhof geramd door truck

CHICAGO Voormalig FC Groningen-speler Johan Kappelhof is in Amerika betrokken geraakt bij een auto-ongeluk. Zijn zwartgrijze Volkswagen werd geramd door een truck. De daders gingen er vandoor.

Kappelhof was gisterochtend op weg naar de training toen de crash plaatsvond, zo meldde de Amerikaanse nieuwszender NBC Chicago. Het was even voor half tien toen op Harlem Avenue in Chicago een truck inreed op twee personenwagens, waaronder die van de oud-speler van de Trots van het Noorden.

De auto van de voetballer sloeg bij de crash over de kop. De chauffeur van het vrachtwagentje ging er na het incident vandoor, liet de politie weten. Omdat de truck door de gevolgen van het ongeluk de nodige gebreken opliep, kwamen de twee inzittenden niet ver. De veroorzakers gingen er vervolgens nog te voet vandoor, eentje wilde zelfs in het Illinois en Michigan-kanaal springen, maar de politie wist het duo in te rekenen.

Kappelhof raakte bij het ongeluk gewond en moest naar het MacNeal-ziekenhuis worden vervoerd. Daar bleken de verwondingen mee te vallen, hetgeen een wonder was gezien de forse schade aan de Volkswagen van Kappelhof. De verdediger werd behandeld en kon vervolgens het hospitaal verlaten. Later op de dag meldde hij zich bij de club.

FC Groningen verkocht de centrale verdediger in 2016 voor 350.000 euro aan Chicago Fire, nadat de van oorsprong van Ajax afkomstige speler vijf seizoenen trouw was aan FC Groningen.

Kappelhof was vorig jaar de best verdienende Nederlander in de Major League Soccer met een jaarsalaris van ruim 500.000 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.