Voormalig FC Groningen voetballer Levchenko nieuwe voorzitter VVCS

Oud-profvoetballer Evgeniy Levchenko is per 1 juli de nieuwe voorzitter van VVCS, de vereniging van contractspelers. Hij is de opvolger van Danny Hesp, die na veertien jaar heeft besloten om een stapje terug te doen.

"Danny heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van onze organisatie", laat VVCS-directeur Louis Everard weten. "Wij hebben in Evgeniy een gemotiveerde en betrokken voorzitter gevonden, die weet wat er speelt in de nationale en internationale voetbalwereld."

Naast Groningen voor nog drie Nederlandse clubs gespeeld

Levchenko (41) is geboren in Oblast Donetsk in Oekraïne en werd in 2001 genaturaliseerd tot Nederlander. Hij speelde voor Vitesse, FC Groningen, Sparta Rotterdam en Willem II.

"Ik heb in mijn eigen carrière ondervonden hoe kwetsbaar een jonge prof is. Je bent volledig gefocust op je toekomst als voetballer en de juiste begeleiding is daarbij essentieel, van mensen die je blindelings kunt vertrouwen. VVCS biedt die begeleiding en zorgt ervoor dat sporters en coaches het beste uit hun carrière kunnen halen, zowel tijdens de periode op het veld als in het leven daarna."

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.