Voormalig topschutter FC Emmen Michel van Oostrum begint pannenkoekenrestaurant

Michel van Oostrum wil de beste worden in pannenkoeken bakken. Foto archief DvhN

Topscorer allertijden van FC Emmen, Michel van Oostrum, laat een lang gekoesterde droom uitkomen. Hij begint een pannenkoekenrestaurant.

Samen met zijn jeugdvriend Rob van der Kleij heeft de 51-jarige Amsterdammer een pand in hartje Lelystad betrokken, waar hij dit voorjaar de deuren wil openen van De Polder Pannenkoeken. De topschutter van weleer, die anderhalf jaar geleden van Emmen naar Lelystad verhuisde, gaat het ondernemerschap combineren met voetbal, want hij blijft ook trainer van derdeklasser vv Unicum.

Idee

Volgens Van Oostrum liep hij in de tijd dat hij in Emmen woonde al rond met het idee ooit een pannenkoekenrestaurant te beginnen. ,,Dit heeft me altijd al helemaal geweldig geleken, het is een lang gekoesterde wens die ik nu samen met mijn beste vriend ga waarmaken, het plaatje kan niet mooier’’, vertelt de oud-spits, die van 1990 tot en met 2002 met twee kleine onderbrekingen tien seizoenen op de Emmer Meerdijk speelde.

Top in pannenkoeken

In zowel 1995 als 1996 werd Van Oostrum uitgeroepen tot beste voetballer van het jaar in de eerste divisie. In 339 wedstrijden maakte hij voor FC Emmen liefst 186 doelpunten. Als beste voetballer van het jaar ontving hij tot twee keer toe de Zilveren Schoen. ,,Met voetbal heb ik mooie dingen laten zien en bijna de top bereikt. Met pannenkoeken wil ik de échte top bereiken’’, klinkt het strijdlustig uit de mond van de Emmer voetbalhero.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu