Voorselectie Oranje met Nieuwenweg, Abbingh en Hoekstra

Anouk Nieuwenweg uit Emmen behoort tot de voorselectie van de Nederlandse handbalvrouwen voor het EK in Zweden.

De oud-speelster van E & O, die tegenwoordig voor het Duitse HSG Bad Wildungen Vipers uitkomt, heeft daarin gezelschap van de Groningers Lois Abbingh (Issy Paris) en Sanne Hoekstra (HSG Bensheim Auerbach). Van de groep van 28 speelsters zal er nog een aantal afvallen voordat het EK van 4 tot en met 18 december in Zweden wordt gespeeld.

De nieuwe Deense bondscoach Helle Thomson heeft met Maura Visser (SG BBM Bietigheim) en Pearl van der Wissel (Odense Handbold) ook een aantal nieuwe spelers voor het Nederlands team geselecteerd. ,,Ik vind hen goed vind en ze zijn van hoog niveau. Zij horen bij de beste 28 speelsters van Nederland’’, verklaart Thomson.”

De voorbereiding op het EK begint op 23 november. Het Nederlands steam speelt de eerste wedstrijd op zondag 4 december tegen Duitsland. Na een rustdag komt de ploeg van bondscoach Thomsen twee dagen later uit tegen Polen. De laatste groepswedstrijd, die net als de andere in Kristianstad wordt gespeeld, is op donderdag 8 december tegen Frankrijk. De Fransen versloegen Oranje op de Olympische Spelen in Rio in de halve finale, maar moesten in de finale tegen Rusland genoegen nemen met het zilver.

In deze groep gaan de eerste drie door naar de hoofdronde. Als Oranje zich daarvoor plaatst, speelt het in Göteborg tegen de eerste drie uit groep A met Zweden, Servië, Spanje en Slovenië. In Göteborg is ook het finaleweekeinde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.