Vooruitblik FC Groningen: ‘Meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten’

FC Groningen begint tegen Vitesse met dezelfde elf spelers die een week eerder tegen Heracles ook aan de aftrap stonden.

Ongeslagen

FC Groningen is ongeslagen in de laatste vier eredivisieduels en zegevierde tussendoor in de bekerwedstrijd tegen Capelle. Van Vitesse heeft het in Arnhem sinds 29 augustus 2008 (0-4) niet meer gewonnen.

In totaal ontving Vitesse FC Groningen 26 keer in de Eredivisie. De thuisclub behaalde twaalf zeges, negen keer werd gelijk gespeeld, vijf keer won FC Groningen. Een jaar geleden zegevierde Vitesse met 5-0. Het was de grootste zege van Vitesse van vorig seizoen en de grootste nederlaag van FC Groningen.

Hetzelfde team

Faber, die voor de vierde opeenvolgende keer voor hetzelfde team kiest, kan in het Gelredome geen beroep doen op Etiënne Reijnen. De centrale verdediger die zijn basisplaats is kwijtgeraakt, blesseerde zich op de training aan zijn enkel en is nog onvoldoende hersteld om te kunnen worden ingezet.

Jesper Drost is er ook nog niet bij. Hij revalideert al geruime tijd van een enkelblessure en heeft deze week voorzichtig weer wat looptrainingen op het veld gedaan. Desevio Payne (hakblessure) staat eveneens nog aan de kant.

‘Veel individuele klasse’

FC Groningen kwam zaterdag in het eigen Noordlease Stadion tegen Heracles niet verder dan een 0-0 gelijkspel, Vitesse verloor zondag in Enschede met 2-1 van FC Twente. De Arnhemmers hebben vier punten meer dan FC Groningen.

,,Vitesse’’, zegt Faber, ,,is een ploeg met veel individuele klasse die graag naar voren speelt.’’ De oud-FC Groninger Arnold Kruiswijk maakt deel uit van de selectie van de Arnhemmers. Trainer Henk Fraser posteert hem de laatste tijd op de linksbackpositie. Kruiswijk is van huis uit centrale verdediger.

Ruimte voor verbetering

,,Verdedigend staat het de laatste weken prima bij ons’’, oordeelt Faber, ,,we zijn alleen nog wel eens te slordig in de omschakelmomenten. Dan leiden we als het waren de kansen voor de tegenstander zelf in.’’

In aanvallend opzicht is er nog veel ruimte voor verbetering, vindt hij. ,,We moeten meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Wij hebben snelheid voorin, individuele klasse en ook mensen die tussen de linies in kunnen spelen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.