Vos sprint naar zege in Engeland

Wielrenster Marianne Vos heeft zaterdag de vierde etappe gewonnen van de Aviva Women's Tour in Engeland. Ze won de sprint in een rit over 119 kilometer naar Stoke-on-Trent. De Canadese Leah Kirchmann eindigde als tweede, voor de Zweedse Emma Johansson.

Vos verloor vrijdag de leiderstrui aan Lizzie Armitstead. De wereldkampioene uit Groot-Brittannië verdedigt zondag in de laatste etappe over 133 kilometer van Northampton naar Kettering een voorsprong van acht seconden op Ashleigh Moolman uit Zuid-Afrika. Vos staat vierde op vijftien seconden.

Vos eindigde eerder in deze ronde al als tweede en derde. ,,Deze is heel erg goed voor de moraal. Wel lekker om een etappe mee te pakken, want het is een lastige ronde en heel sterk bezet'', liet de kopvrouw van Rabo-Liv opgetogen weten.

Ploeggenote Anna van der Breggen stapte vlak voor de finale van de etappe af, nadat ze betrokken was geweest bij een grote valpartij. ,,Het ging niet meer'', legde ploegleider Koos Moerenhout uit. ,,Anna had last van haar rechterbeen, maar het lijkt er nu toch op dat de schade meevalt. Ze heeft in elk geval niets gebroken.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.