Zand in de ogen strooien van iedereen die niet tot het meubilair van de club behoort. Dat heeft FC Emmen-trainer Dick Lukkien gedaan in aanloop naar de op papier lastige thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Waar in de voorgaande wedstrijden weinig verrassingen in de opstelling van FC Emmen opdoken, kan dat morgen tegen Feyenoord zomaar anders zijn. Trainer Dick Lukkien geeft dit keer vermoedelijk de voorkeur aan een blok van drie verdedigend ingestelde middenvelders, waarvan eentje zich veelvuldig zal laten uitzakken tussen de twee centrale verdedigers.

Een verkapte vijfmansverdediging dus, waarbij de vleugelverdedigers hoog aan de zijkanten geposteerd staan. Een soortgelijk systeem werd afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen sc Heerenveen gehanteerd, toen Hilal Ben Moussa zich regelmatig liet terugzakken om de verdediging te ondersteunen en de opbouw van achteruit te verzorgen.

Tactische plannen

Lukkien wil voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord echter niets van zijn tactische plannen verklappen, liet hij weten, dus blijft het bij een vermoedelijke opstelling. Als die vermoedens kloppen, dan fungeert Sergio Peña vóór het driemansmiddenveld – morgen waarschijnlijk gevormd door Keziah Veendorp, Hilal Ben Moussa en Michael Chacon – als vanouds als aanvallende middenvelder.

In die rol zal de Peruaanse smaakmaker Michael de Leeuw en Anco Jansen moeten bedienen. Jansen lijkt weer fit genoeg voor een basisplaats en zal vermoedelijk een vrije rol krijgen rondom De Leeuw, het goudhaantje van de laatste weken met vijf goals in vijf wedstrijden.

Marko Kolar daarentegen is nog niet fit. Het herstel van de aanvaller duurt langer dan gedacht. Waar Kolar tegen Feyenoord sowieso niet meespeelt, is Miguel Araujo nog een vraagteken. De Peruaanse verdediger kampt met de naweeën van een blessure die hij dinsdag tijdens de training opliep. Vandaag moet blijken of hij speelklaar is.

Ook Caner Cavlan en Glenn Bijl zijn niet volledig okselfris. Beide vleugelverdedigers raakten woensdagavond geblesseerd in de met 2-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven. Desalniettemin ziet het er goed uit voor die twee, vindt Lukkien.

Ongelukkige optredens

En dan is daar nog de vraag wie het Emmer doel verdedigt. De tot nu toe eerste keeper, Dennis Telgenkamp, heeft een paar ongelukkige optredens achter de rug. Zijn onlangs aangetrokken concurrent Felix Wiedwald mocht woensdag tegen Eindhoven laten zien wat hij waard is. Op een katachtige redding na, waarmee de Duitser een achterstand voor zijn ploeg voorkwam, heeft hij zich echter niet kunnen onderscheiden.

Om iedereen die niet bij het meubilair van de club behoort zand in de ogen te strooien, liet Lukkien zijn keepers tijdens de partijvorm apart van de groep trainen. Waar normaal gesproken de startende doelman in de eerstvolgende wedstrijd tijdens het partijtje bij de ploeg zonder hesjes hoort, was dat ditmaal dus niet het geval. Begeleid door een brede glimlach hield Dick Lukkien bij alle vragen die hierover gingen de boot af. „Jullie gaan het zondag zien”, zei hij wijselijk.

loading  

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen