Vrieling uitgeschakeld na dubbele weigering

Springruiter Jur Vrieling uit Holwierde is na zijn eerste optreden in Rio de Janeiro al uitgeschakeld voor de individuele titelstrijd. Met zijn paard Zirocco Blue had hij twee weigeringen en dat betekent dat hij zijn rit reglementair moest beëindigen.

,,Echt een drama”, zei de aangeslagen ruiter. ,,Met Zirocco Blue heb ik hier zo lang naar toegewerkt. En dan dit. Meer dan balen. Zo ontspannen als hij gisteren was, zo gespannen was hij nu. Nu moeten we zien het vertrouwen terug te krijgen voor de landenwedstrijd.” In de landenwedstrijd, die dinsdag begint, kan Vrieling nog wel in actie komen.

De andere Nederlanders brachten het er beter van af. Maikel van der Vleuten (Verdi) en Harrie Smolders (Emerald) bleven foutloos. Jeroen Dubbeldam maakte met Zenith één foutje, maar lag daar niet wakker van. ,,Het ging mis op de sloot, iets wat Zenith normaal nooit overkomt”, zei de regerend Europees- en wereldkampioen. ,,De fout komt op mijn conto. Ik was bij deze hindernis misschien net iets te ontspannen. Verder is de vorm goed. Ik ben tevreden.”

De drie liggen op koers voor het bereiken van de individuele finale.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.