WK-tickets op 500 m naar Kai Verbij, Dai Dai N’tab en Ronald Mulder; Groninger Lennart Velema wordt vijfde en Hein Otterspeer valt

Lennard Velema tijdens de 500 meter. Foto Neeke Smit

Kai Verbij, Dai Dai N’tab en Ronald Mulder mogen bij de WK afstanden half februari in Heerenveen uitkomen op de 500 meter.

Ze stelden stelden bij het WK Kwalificatie Toernooi in Thialf een startbewijs veilig. Na twee manches op de sprint kwam de beste tijd op naam van Verbij (34,63, op de tweede 500 meter), gevolgd door N’tab (34,71, op de eerste 500 meter) en Mulder (34,916, ook op de eerste 500 meter).

De Groningse sprinter Lennart Velema van Team IKO greep net naast een ticktet. Net als Otterspeer (vierde in 34,91 in de eerste manche en gevallen in de tweede) mag hij wel de eerste twee wereldbekers gaan schaatsen. Lennart Velema werd met een tijd van 35,05 vijfde.

Baanrecord Patrick Roest

Patrick Roest, Sven Kramer en Jorrit Bergsma gaan op de WK afstanden op de 5000 meter meedowen. Roest maakte in Thialf de meeste indruk. Hij verbeterde zijn eigen baanrecord met een tijd van 6.08,21.

Marwin Talsma en Marcel Bosker (6.14, 04) mogen als nummers 4 en 5 van het klassement nog wel van start gaan bij de wereldbekers in Heerenveen. De gedeeltelijk in Groningen opgegroeid Bosker baalde als een stekker. Hij zei deelname aan de eerste twee worldcups niet eens te beschouwen als een troostprijs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport