WKE laat zich niet verrassen door Be Quick 2

WKE plaatste zich bij de laatste zestien ploegen in het toernooi om de noordelijke districtsbeker door het tweede team van Be Quick te verslaan: 5-1.

Daarmee voorkwam de Emmer topklasser een zeperd als waar Achilles 1894 in hetzelfde bekertoernooi tegenaan liep. De Asser hoofdklasser werd namelijk eerder door Be Quick 2 uitgeschakeld.

WKE begon evenwel slecht aan de wedstrijd. Be Quick 2 had een groot deel van de eerste helft het beste van het spel en opende ook de score. Leyi Hu scoorde na twintig minuten een fraaie goal op aangeven van Raily Seraus. WKE-trainer Paul Weerman had de pé in. ,,We begonnen op vijftig procent en dat is tegen zo'n goede ploeg lang niet genoeg. We werden laat wakker.''

Nog voor de pauze stelde WKE orde op zaken. Omar Kavak scoorde kort voor de thee tweemaal uit een hoekschop. WKE begon ook na rust scherp. Angelo Zimmerman schoot al in de eerste minuut van de tweede helft 3-1 binnen, waarna Henk Bakker en wederom Kavak uitbouwden naar 5-1. Het duel tussen WKE en Be Quick 2 stond overigens oorspronkelijk gepland op 7 februari, maar werd vanwege inhaalverplichtingen van WKE alvast vooruit gespeeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.