Wangedrag in Engels voetbal aangepakt

Het bestuur van het Engelse topvoetbal gaat het wangedrag van spelers en coaches met ingang van komend seizoen strenger aanpakken. Het beledigen of fysiek bedreigen van een scheidsrechter levert direct een rode kaart op. De arbiter mag ook sneller de gele kaart trekken bij iets te felle of agressieve reacties van spelers op een beslissing.

Indien een voetballer bewust naar een official toeloopt om verhaal te halen, kan hij ook rekenen op een boeking. Het is ook niet meer toegestaan om met twee of meer ploeggenoten een arbiter of een assistent-scheidsrechter te omsingelen. Tenminste één speler kan dan geel krijgen.

Ook het ,,onaanvaardbare'' gedrag van de coaches langs de lijn zal de arbitrage in de Premier League en de lagere profcompetities sneller mogen bestraffen. ,,We willen nog wel de passie zien waarvan supporters genieten, maar de spelers en de trainers moeten zich bewust zijn dat er bepaalde grenzen zijn die niet meer overschreden mogen worden'', liet directeur Richard Scudamore van de Premier League weten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.