Wanhopige Kerber snel uitgeschakeld in Doha

De Duitse tennisster Angelique Kerber is dinsdag verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van het Qatar Open. De als eerste geplaatste speelster ging in Doha in twee sets onderuit tegen de Chinese Zheng Saisai, de nummer 72 van de wereldranglijst. Kerber, die in de eerste ronde niet in actie hoefde te komen, verloor met 5-7 en 1-6. De partij duurde nog geen tachtig minuten. Beide speelsters kwamen voor de eerste keer tegen elkaar uit.

Kerber (28) heeft na haar indrukwekkende triomf bij het Australian Open eind vorige maand in Melbourne niet veel meer gepresteerd. De nummer twee van de wereldranglijst verloor een partij in de Fed Cup tegen het zegevierende Zwitserland en meldde zich daarna wegens een dijbeenblessure af voor het toernooi in Dubai.

In haar partij tegen Zheng Saisai produceerde Kerber liefst 38 fouten, tegen slechts acht van de zes jaar jongere Chinese. De Duitse favoriete was in het duel soms de wanhoop nabij. De finaliste van 2014 maakte vooral in de tweede set een ontredderde indruk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.