Warriors houden voorsprong vast in NBA-finale

De basketballers van Golden State Warriors zijn in de finale van de NBA opnieuw te sterk gebleken voor de Cleveland Cavaliers. De ploeg uit Californië won het tweede duel in de best-of-seven serie om de titel met 110-77.

Het verschil tussen beide teams, met name in de tweede helft, was schrijnend voor de gasten. ,,Ik ben teleurgesteld in mijn teamgenoten. We zullen echt beter moeten gaan spelen'', zei sterspeler LeBron James die met acht keer balverlies en slechts zeven rake worpen uit zeventien pogingen deelde in de malaise.

De Cavaliers gingen in de eerste wedstrijd ook al met duidelijke cijfers (104-89) onderuit en ook ditmaal was Draymond Green de uitblinker bij de Warriors, nu met 28 punten. ,,Ik ben verrast door de hoogte van de overwinning'', bekende Warriors-coach Steve Kerr. ,,Maar de weg naar de titel is nog lang, het is nog geen tijd voor een feestje.''

Zorgen in Cleveland zijn er ook om Kevin Love. De power-forward liep in de eerste helft bij een botsing met Harrison Barnes een lichte hersenschudding op. Love probeerde het na de pauze nog even maar moest met coördinatieproblemen al snel naar de kant. Woensdag volgt in Cleveland het derde duel. In eigen hal verloren de Cavaliers dit seizoen nog geen enkele wedstrijd in de play-offs.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.