Warriors openen finale NBA met winst

De basketballers van Golden State Warriors hebben de eerste slag gemaakt in de finale van de Amerikaanse NBA. De titelverdediger won donderdag het openingsduel met Cleveland Cavaliers met 104-89.

De Warriors leunden in de eerste wedstrijd uit de best-of-seven vooral op de reserves, want topschutters Stephen Curry en Klay Thompson waren niet op dreef. De scores moesten komen van Shaun Livingston met 20 punten en Draymond Green met 16 punten. Andre Iguodala en Leandro Barbosa, spelers die doorgaans op de bank beginnen, maakten respectievelijk 12 en 11 punten.

Curry, de absolute vedette van de ploeg uit Oakland, maakte slechts 11 punten, maar hij had er vrede mee. ,,Je wint het kampioenschap pas als het hele team er staat en invloed heeft op het spel.''

Vreemde wedstrijd

Coach Steve Kerr van de Warriors sprak van een vreemde wedstrijd. ,,We zijn het niet gewend dat Steven en Klay zo moeizaam scoren. Maar we zien al het hele seizoen dat als onze defensie op orde is en we de bal goed controleren, er altijd wel iemand opstaat die genoeg punten maakt. Dat kunnen ook onze invallers zijn.''

De beste spelers van de Cavaliers mikten wel goed, maar zij kregen juist te weinig steun van hun ploeggenoten. Kyrie Irving noteerde 26 punten, Lebron James 23 en Kevin Love 17.

Het tweede duel tussen de Warriors en de Cavaliers is zondag, wederom in Oakland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.