Warriors schrijven historie met 73e zege

Golden State Warriors heeft het recordaantal overwinningen van Chicago Bulls in een NBA-seizoen overtroffen. De basketballers uit Oakland boekten woensdagavond (plaatselijke tijd) in de slotwedstrijd van het reguliere seizoen tegen Memphis Grizzlies hun 73e zege: 125-104. Daarmee verbeterden vedette Stephen Curry en zijn ploeggenoten het twintig jaar oude record van Chicago Bulls, dat destijds met Michael Jordan in de ploeg tot 72 overwinningen kwam in het reguliere seizoen.

De Warriors evenaarden de Bulls zondag al tegen San Antonio Spurs, de enige ploeg die dit seizoen enigszins in het spoor kon blijven van de Californische basketbalmachine. De kampioen van afgelopen seizoen kreeg woensdag voor eigen publiek in de Oracle Arena een ultieme kans om het record alleen in handen te nemen. Onder aanvoering van de uitblinkende Curry (46 punten, waarvan tien driepunters) schreef Golden State Warriors historie in de NBA.

Slechts negen nederlagen hoefde de ploeg van coach Steve Kerr in het reguliere seizoen te incasseren. De Warriors gaan als torenhoge favoriet voor de titel de play-offs in, waarin ze Houston Rockets treffen in de eerste ronde. De Rockets veroverden het laatste ticket door Sacramento Kings in de slotwedstrijd met 116-81 te verslaan. James Harden blonk uit met 38 punten. Houston Rockets troefde Utah Jazz af in de strijd om de achtste plaats in het westen.

San Antonio Spurs draait in de schaduw van de Warriors ook een topseizoen. De ploeg van de veteranen Tim Duncan en Tony Parker boekte tegen Dallas Mavericks de 67e overwinning (96-91). In de eerste ronde van de play-offs staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.