Warriors verliezen ondanks 50 punten Durant

Ondanks een topscore van liefst vijftig punten van Kevin Durant heeft Golden State Warriors een nederlaag moeten incasseren bij Portland Trail Blazers. De 29-jarige Amerikaanse basketballer benaderde in Portland zijn persoonlijke record in de NBA. Het bleek echter niet genoeg voor de winst (117-123).

Durant schoot aanmerkelijk meer met scherp dan teamgenoot Stephen Curry, die heel wat missers produceerde en bleef steken op 'slechts' zeventien punten. Bij Portland Trail Blazers blonk Damian Lillard uit met 44 punten, CJ McCollum leverde met 29 punten ook een forse bijdrage aa de verrassende zege. Titelhouder Golden State Warriors moest door de veertiende nederlaag van het seizoen de koppositie in het westen afstaan aan Houston Rockets, dat ook 44 zeges heeft geboekt, maar één keer minder verloor.

Boston Celtics incasseerde tegen Los Angeles Clippers de derde nederlaag op rij: 119-129. De Celtics zijn met veertig zeges tegenover negentien nederlagen de nummer twee in het oosten, achter Toronto Raptors (41-16). De Canadese ploeg boekte een royale zege op Chicago Bulls: 122-98.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.