Warriors winnen dankzij teruggekeerde sterren

Titelhouder Golden State Warriors heeft zich hersteld van de nederlaag tegen Sacramento Kings. De kampioen van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA boekte woensdagavond een zwaarbevochten overwinning bij Los Angeles Lakers: 123-127. De Warriors hadden daar wel een verlenging voor nodig.

De ploeg uit Californië dankte de zestiende zege van het seizoen vooral aan de teruggekeerde sterren Stephen Curry (28 punten) en Kevin Durant (29). Curry was tegen Sacramento Kings aan de kant gebleven met een handblessure, Durant miste zelfs drie duels vanwege enkelklachten.

Durant dwong in LA een verlenging af door in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een driepunter raak te gooien. Curry nam de Warriors in de extra periode bij de hand door dertien van de achttien punten te maken.

San Antonio Spurs versloeg Memphis Grizzlies met 104-95, vooral dankzij LaMarcus Aldridge die 41 punten bij elkaar gooide. Houston Rockets won met 118-97 van Indiana Pacers. James Harden tekende voor 29 punten bij de winnende ploeg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.