Waterpolosters geven ook Portugal afstraffing

De waterpolosters hebben voor de tweede keer in drie dagen een monsterzege geboekt op het EK in Belgrado. Na de 25-0-zege op Turkije werd donderdag Portugal verpulverd met 28-2.

De Portugese vrouwen werden gedurende de hele wedstrijd overrompeld door Oranje, dat bepaald niet voluit hoefde te gaan en soms zelfs even wat slordig was. Het deerde niet, al wist de ploeg het doel niet schoon te houden. Aan het einde van de tweede periode scoorden de Portugese vrouwen tweemaal achter elkaar, maar daar bleef het bij.

,,Ik denk dat we vandaag beter speelden dan tegen Turkije, vooral aan het einde toen er veel snelheid in ons spel zat. Het begin van de wedstrijd viel nog een beetje tegen, toen werden onze coaches boos op ons'', verwees Yasemin Smit achteraf naar een moment waarop coach Arno Havenga druk langs de kant stond te gebaren en te schreeuwen. De aanvoerster pikte twee treffers mee in het doelpuntenfestijn. Topscorer was Lieke Klaassen met vijf goals. In totaal wisten negen speelsters minstens één treffer te maken.

Vicewereldkampioen Nederland wacht nog twee zwaardere pouleduels, tegen Rusland en Griekenland. Bij winst in minimaal een van die duels is Nederland zeker van een plek bij de beste twee in de groepsfase. Dat levert een zwakkere tegenstander op in de kwartfinale.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.