Wawrinka met hangen en wurgen verder

Titelverdediger Stan Wawrinka heeft maandag de tweede ronde bereikt van Roland Garros. De Zwitserse tennisser moest echter alles uit de kast halen om zich de Tsjech Lukas Rosol van het lijf te houden. De nummer drie van de plaatsingslijst won uiteindelijk in vijf sets: 4-6 6-1 3-6 6-3 6-4.

Wawrinka kwam naar Parijs met een titel (Genève) op zak, maar trof in Rosol een zware tegenstander. Die speelde met veel druk en bracht Wawrinka veelvuldig in de problemen. Na drie sets had het er dan ook alle schijn van dat de Tsjech voor een grote verrassing zou gaan zorgen.

De titelverdediger begon het aantal fouten echter steeds verder te beperken. ,,Ik wilde hem steeds onder druk houden, maar dat is lastig tegen Rosol. Ik wist dat ik beter zou worden naarmate de partij voortduurde, omdat hij het lastiger zou krijgen om zijn agressieve spel vast te houden'', zei Wawrinka.

Kei Nishikori had minder moeite met zijn tegenstander, al kende ook de Japanner wat problemen in met name de tweede set. Toch was de Japanse nummer vijf van de plaatsingslijst over de hele linie een maatje te groot voor de Italiaan Simone Bolelli. Met een ace maakte de Japanner een einde aan de wedstrijd die zondag begon en na een regenbreak maandag werd afgerond: 6-1 7-5 6-3.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.