Werder lijft Klaassen per direct in

Davy Klaassen is per direct speler van Werder Bremen. De Duitse club uit de Bundesliga maakte vrijdag de transfer van de oud-Ajacied bekend. De 25-jarige middenvelder verlaat de Engelse club Everton, waar hij niet wist door te breken.

Werder zou Everton 15 miljoen euro betalen voor Klaassen, die voor meerdere jaren heeft getekend bij Werder. ,,Davy is precies de speler die we zochten'', zegt directeur Frank Baumann. ,,Hij brengt kwaliteit en talent en voor een speler van zijn leeftijd al een berg ervaring.''

Klaassen werd drie keer kampioen bij Ajax, voordat hij in 2017 naar Everton vertrok. Hij speelde tot dusver zestien keer voor het Nederlands elftal. De Amsterdamse club ontving een jaar geleden nog 27 miljoen euro voor Klaassen, maar zijn overgang naar de club uit de Premier League werd bepaald geen succes. Hij kreeg amper speeltijd en ook voor het komende seizoen was het perspectief troebel.

Vaste waarde

Werder Bremen heeft echter grote plannen met Klaassen. Ook trainer Florian Kohlfeldt noemde de middenvelder een speler die hij er absoluut bij wil hebben. ,,Davy heeft een groot strategisch inzicht, is creatief, loopt en beweegt goed. Hij wordt absoluut een vaste waarde in ons team.''

Klaassen wordt bij Werder Bremen herenigd met de Finse verdediger Niklas Moisander, met wie hij bij Ajax speelde. De Nederlander verheugt zich erop dat hij weer wat kan laten zien op het veld. ,,De trainer wil attractief en aanvallend voetbal spelen en daar wil ik heel graag mijn bijdrage aan leveren'', aldus Klaassen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.