Wereld neemt afscheid van bokslegende Ali

Bokslegende Muhammad Ali wordt vrijdag begraven in Louisville, de stad in de Amerikaanse staat Kentucky waar de drievoudig wereldkampioen bij de zwaargewichten 74 jaar geleden werd geboren. De uitvaart wordt een groots afscheid, met een processie door de stad en een herdenkingsdienst in een sportstadion. De markante bokser overleed vorige week vrijdag na een lange strijd tegen de ziekte van Alzheimer.

Belangrijk onderdeel van het afscheid is de processie door Louisville. De stoet vertrekt om 9.00 uur plaatselijke tijd. De kist met het stoffelijk overschot van Ali passeert zijn ouderlijk huis, de buurt waar hij opgroeide en de straat die naar hem is vernoemd, de Muhammad Ali Boulevard. Op die plek werd Ali gehuldigd toen hij in 1960 olympisch kampioen werd.

Hoogtepunt is de herdenkingsdienst in het sportcentrum, die om 14.00 uur plaatselijke tijd begint. Er is plaats voor 22.000 toeschouwers. Oud-president Bill Clinton is een van de sprekers, evenals acteur Billy Crystal en sportpresentator Bryant Gumbel. Aansluitend zal het lichaam van Muhammad Ali worden bijgezet op de begraafplaats Cave Hill. De acteurs Will Smith en oud-bokskampioen Lennox Lewis behoren tot het selecte gezelschap dat de kist zal dragen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.