Westerlo gaat spelers die lockdownfeestje bezochten straffen

Westerlo gaat spelers die lockdownfeestje bezochten straffen ANP

De Belgische club Westerlo, uitkomend op het tweede niveau, gaat de spelers die afgelopen weekend een illegaal lockdownfeestje bezochten straffen. In een appartement in het centrum van Antwerpen zouden veertien aanwezigen een feestje hebben gevierd. Twee daarvan spelen voor Westerlo. De namen werden niet bekendgemaakt.

"Voetballers hebben een voorbeeldrol en de regels hieromtrent zijn heel duidelijk. Niet alleen vanuit de overheid is hier duidelijk over gecommuniceerd, maar ook binnen KVC Westerlo zijn de regels altijd helder meegedeeld. Deze regels zijn dikwijls herhaald en er was niet de minste twijfel over wat al dan niet is toegestaan", aldus de club.

"We betreuren dan ook de feiten en vinden de gebeurtenissen onacceptabel. Wie de coronaregels overtreedt, wordt beboet. Dat is voor iedereen zo, ook voor voetballers. Door de grotere verantwoordelijkheid die zij dragen, zowel in hun voorbeeldrol als ten opzichte van hun collega-voetballers, vinden we het echter opportuun om hier ook intern gevolg aan te geven."

Volgens Westerlo ontvangen te desbetreffende spelers een boete, die vervolgens aan een goed doel wordt geschonken. Westerlo staat derde in 1B.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport