Wethouder Den Haag betreurt houding Wang

Wethouder Tom de Bruijn in Den Haag betreurt het optreden van grootaandeelhouder Hui Wang tijdens de extra aandeelhoudersvergadering van ADO Den Haag dinsdagavond. Dat schrijft de bestuurder met onder meer financiën in zijn portefeuille, woensdag in een brief aan de gemeenteraad. Wang was zelf niet aanwezig bij de vergadering.

Het bedrijf United Vansen, dat Wang vertegenwoordigt, is zijn financiële verplichtingen niet nagekomen waardoor ADO bij de KNVB toestemming moet vragen om de jaarstukken later in te leveren. De club had al uitstel gevraagd tot 1 december en riskeert straf van de voetbalbond.

,,Van groot belang is dat er op zeer korte termijn een oplossing gevonden wordt voor de financiële problemen van ADO Den Haag. Daar is tot mijn spijt, ook na een intensieve vergadering van ruim negen uur, nog geen zicht op'', schrijft de wethouder. ,,Ik ben zeer ontstemd en uitermate teleurgesteld over hetgeen dinsdag is voorgevallen. De opstelling van de grootaandeelhouder gedurende de vergadering was in mijn ogen niet in het belang van ADO Den Haag.''

Tijdens de vergadering werd door vertegenwoordigers van United Vansen de rechtsgeldigheid van de benoeming van twee leden van de raad van commissarissen, Kees Jansma en Martin Toet, betwist. Beiden stapten hierop op. De grootaandeelhouder kondigde verder aan twee nieuwe directeuren en twee nieuwe commissarissen te benoemen. Volgens de wethouder zijn die benoemingen in strijd met de statuten: ,,Daarom beraadt het college zich op juridische actie.'' ADO Den Haag stapt zelf naar de rechter om het geld van Wang alsnog te krijgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.