Wiegman in race voor beste trainster

Wereldvoetbalbond FIFA heeft Sarina Wiegman genomineerd voor de beste coach bij het vrouwenvoetbal van het seizoen 2017-2018. De bondscoach van de Nederlandse voetbalsters heeft concurrentie van onder anderen de Fransman Reynald Pedros die het Olympique Lyon van Shanice van de Sanden naar de Champions League-titel leidde. De twee coaches staan op een lijst van tien kandidaten.

De FIFA heeft ook de kandidaten voor de beste voetbalster, voetballer en coach (mannen) bekendgemaakt. Lieke Martens zit daar niet bij. De aanvalster van FC Barcelona en Oranje werd vorig jaar nog uitgeroepen tot de beste voetbalster van Europa en de wereld.

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi staan op de shortlist van beste voetballer. Ook Mohammed Salah, Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann en Luca Modric maken kans op de ereprijs.

Zidane en Deschamps

Bij de beste coach in het mannenvoetbal lijkt de strijd te gaan tussen twee Fransen: Zinédine Zidane (Champions League-winnaar met Real Madrid) en Didier Deschamps, die Frankrijk naar de wereldtitel leidde.

In september maakt de FIFA bekend welke drie (na een online stemming) kandidaten er per categorie overblijven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.