Wielrenner Van Aert vader van zoon Georges

Wielrenner Van Aert vader van zoon Georges ANP

De Belgische wielrenner Wout van Aert is voor het eerst vader geworden. De 26-jarige renner van Jumbo-Visma meldde op zijn sociale media de komst van zoon Georges. "Alleen maar liefde", schreef Van Aert bij een foto van de voetjes van zijn eerste kind.

De kleine Van Aert werd maandag geboren. Zijn vader was een dag eerder tweede geworden in de wereldbekercross van Hulst, achter Mathieu van der Poel. Van Aert werkt toe naar het Belgisch kampioenschap van zondag in Meulebeke. Aan het einde van deze maand staat in Oostende de strijd om de wereldtitel op het programma.

Van Aert geldt als de 'eeuwige' rivaal van Van der Poel in het veldrijden, maar inmiddels zijn beiden ook op de weg grote concurrenten. De Belg won in 2020 onder meer Strade Bianche, Milaan-Sanremo en twee etappes in de Tour. In de Ronde van Vlaanderen moest hij het in de sprint om de zege echter afleggen tegen Van der Poel.

Van Aert is al de tweede renner dit jaar van Jumbo-Visma die vader is geworden. Zaterdag kwam Mayson ter wereld, de zoon van sprinter Dylan Groenewegen. Het mannetje werd zes weken te vroeg geboren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport