Wielrenster Koster Nederlands kampioene

Anouska Koster is vrijdag Nederlands kampioen wielrennen op de weg bij de vrouwen geworden. De wielrenster van Rabo-Liv was medevluchtster Janneke Ensing in Goeree-Overflakkee in de sprint te snel af. Marianne Vos won op tien seconden achterstand de sprint van het peloton, voor Amy Pieters.

Koster en marathonschaatsster Ensing reden ongeveer 5 kilometer voor het einde weg uit het peloton. Daarvoor waren er ook al meerdere ontsnappingen geweest, maar die mislukten. De rensters moesten negen ronden van 14,6 kilometer afleggen, met start en finish op de Brouwerdam.

,,Het was heel zenuwslopend. Ik moest het slim spelen en op mijn sprint vertrouwen. Dat ging goed. Ik kan het niet beseffen'', zei Koster na afloop. Ensing kon berusten in de tweede plaats. ,,We gingen voor het podium'', vertelde ze aan de NOS. ,,Ik weet dat Anouska rap is. Als ik daarvoor wat minder werk had gedaan, had ik haar misschien kunnen pakken.''

Mannen

Vorig jaar ging de zege in Emmen naar Lucinda Brand.

De wegwedstrijd bij de mannen is zaterdag. Zij moeten 212 kilometer afleggen. Titelverdediger Niki Terpstra ontbreekt vanwege een blessure.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.