Willem II kan niet meer winnen in Tilburg

Willem II weet langzamerhand niet meer hoe een competitiezege in Tilburg proeft. De club verspeelde zaterdagavond in de slotfase van het duel met Excelsior een voorsprong van 1-1.

Het elftal van de nieuwe trainer Erwin van de Looi leek op weg naar de eerste thuiszege in de eredivisie sinds 20 december vorig jaar, toen Roda JC er aan moest geloven (3-2). Fran Sol maakte de enige treffer. De Spaanse spits, in het verleden nog actief voor Real Madrid, kopte al na zes minuten raak na een afgemeten voorzet van Dico Koppers.

Sol beloonde een indrukwekkend openingsoffensief van de thuisploeg. Het was een klein wonder dat Excelsior na een half uur slechts tegen een achterstand van 1-0 aan keek. De bezoekers uit Rotterdam wisten zich slechts een beetje te herstellen van de valse start. Excelsior bleef namelijk ver verwijderd van het niveau dat de ploeg een acceptabele score van negen punten uit vijf duels opleverde.

Willem II verzuimde verder afstand te nemen van Excelsior en liet zich steeds verder terugzakken. Van de Looi probeerde zijn spelers regelmatig met woeste armgebaren naar voren te dirigeren. Hij besefte als geen ander dat de langverwachte thuisoverwinning wel eens in gevaar kon komen bij een minimale voorsprong. Helaas voor Willem II bleek in de slotfase waarom Van de Looi zich zo druk maakte; doelman Kostas Lamprou liet zich verrassen door een vrije trap van Hicham Faik.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.