Willem II ondanks zege naar de play-offs

Willem II is veroordeeld tot de nacompetitie. De Tilburgers wonnen zondag op de laatste speeldag van de eredivisie met 3-2 bij Roda JC, maar omdat concurrent Excelsior won bij SC Cambuur (0-2) waren de drie punten niet genoeg om de play-offs te ontlopen.

Namens het al veilige Roda JC schoot Jordy Buijs na twintig minuten spelen bij de tweede paal binnen uit een vrije trap van Tom van Hyfte. Ook omdat Excelsior op dat moment al voor stond, was het ontlopen van de nacompetitie direct heel ver weg voor Willem II. De Tilburgers kwamen na ruim een half uur wel langszij door Erik Falkenburg, die een schot van medespeler Guus Joppen in het strafschopgebied onderschepte en langs doelman Benjamin van Leer schoof. Vlak daarna schoot Ugur Inceman de Limburgers weer op voorsprong met een fraai afstandsschot in de korte hoek.

Direct na rust schoot Bruno Andrade vanuit een lastige hoek de 2-2 binnen en tien minuten later werd het via Lucas Andersen zelfs 2-3. In Leeuwarden werd het kort daarna 0-2 voor Excelsior.

Het Willem II van trainer Jurgen Streppel ontmoet in de play-offs als eerste Almere City en speelt bij winst daarna tegen de winnaar van NAC-FC Eindhoven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.