Willem II te sterk voor Go Ahead

Willem II heeft vrijdagavond drie belangrijke punten gepakt in de eredivisie. Op visite bij een directe concurrent in de strijd om niet uit de eredivisie te degraderen, wonnen de Tilburgers in de veertiende speelronde van Go Ahead Eagles: 0-1. Jari Schuurman bezorgde de Tilburgers de winst.

De angst om niet te verliezen regeerde zeker in de eerste helft. Er vielen twee kansjes te noteren, eerlijk verdeeld over de teams. Na een minuut verslikte centrale verdediger Jordens Peters van Willem II zich in de bal en rechteraanvaller Jarchinio Antonia. Die kon vanaf de achterlijn voorgeven, maar een teen van andere Tilburgse speler voorkwam dat Randy Wolters de Deventer aanhang kon laten juichen.

Thom Haye kreeg 29 minuten later alle gelegenheid op een meter of twintig van het Go Ahead-doel vrij uit te halen. De linkerspits knalde de bal echter hoog de tribunes in.

Tweede treffer

De rust was amper voorbij, of het was wel raak voor de bezoekers. Opnieuw Haye stuurde Jari Schuurman de diepte in. De jonge huurling van Feyenoord, die de voorkeur had gekregen boven de ervaren Erik Falkenburg, stuitte in eerste instantie op Theo Zwarthoed; zijn tweede poging, een droog schuivertje, betekende de 0-1. Voor Schuurman was het zijn tweede treffer binnen een week tegen Go Ahead. Hij scoorde ook tijdens het treffen van Jong Willem II met de Overijsselse beloften.

Schuurman, voor het eerst in de basiself van Willem II, stond binnen tien minuten opnieuw aan de basis van een goede aanval over de linkerkant. Funso Ojo mocht na zijn bekeken pass aanleggen, maar schoot veel te zacht in.

De dreiging van een 0-2-achterstand verleidde coach Hans de Koning tot het inbrengen van twee aanvallers (Leon de Kogel en Sam Hendriks). Eagles kroop weliswaar wat meer uit de schulp, veel effectiever werd het spel niet. Marcel Ritzmaier was nog het dichtst bij de gelijkmaker, via een vrije schop. De bal zeilde rakelings over de lat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.