Willem II verliest ook in de KNVB-beker thuis van Vitesse

Willem II verliest ook in de KNVB-beker thuis van Vitesse ANP

Willem II blijft voorlopig een club in mineurstemming. Na drie nederlagen op rij in de Eredivisie bood ook de KNVB-beker geen uitkomst. De Brabantse ploeg ging op eigen veld machteloos onderuit tegen Vitesse: 0-2. Het competitieduel tussen beide clubs op 31 oktober in Tilburg eindigde eveneens in het voordeel van de Arnhemse formatie (1-3).

De bedoelingen van Willem II waren goed, maar de thuisclub wist amper kansen af te dwingen. Vitesse was in alle opzichten de betere ploeg en kwam in de twintigste minuut op voorsprong. Oussama Darfalou toonde zich niet zelfzuchtig en stelde met een voorzet de meegekomen verdediger Million Manhoef (18) in staat om de score van dichtbij te openen.

Vitesse verzuimde daarna Willem II op een grotere achterstand te zetten. Pas in de 63e minuut sloeg invaller Thomas Buitink koelbloedig toe uit een pass van Oussama Tannane. Kort daarvoor had Buitink ploeggenoot Matus Bero een fraaie scoringskans gegeven, maar de Slowaak schoot voorlangs.

Dankzij Willem II-doelman Robbin Ruiter en de slordige afronding bij onder anderen Riechedly Bazoer liep Vitesse na 0-2 niet verder weg. Ook in het kleine slotoffensief miste de thuisploeg kracht en slagvaardigheid in het Arnhemse strafschopgebied om tot scoren te kunnen komen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport