Williams met enige moeite naar laatste vier

Titelhoudster Serena Williams heeft donderdag niet zonder moeite de halve finales bereikt op Roland Garros. De Amerikaanse tennisster versloeg Joelia Poetintseva uit Kazachstan op het Franse grandslamtoernooi in drie sets: 5-7 6-4 6-1.

In de halve eindstrijd komt Williams uit tegen Kiki Bertens, die de als achtste geplaatste Zwitserse Timea Bacsinszky op sensationele wijze in twee sets versloeg (7-5 6-2). Williams en Bertens speelden één keer eerder tegen elkaar. De Amerikaanse won vorig jaar in de tweede ronde van het US Open in New York in twee sets van de Nederlandse stuntvrouw: 7-6 (5) 6-3.

Williams maakte in de eerste set tegen Poetintseva veel onnodige fouten. Mede daardoor verloor de drievoudig kampioene de eerste set. De Amerikaanse routinier had haar voorgaande vier partijen in Parijs steeds in twee sets gewonnen.

Wanhoop nabij

In de tweede set leek Williams zich te herstellen, maar bij een voorsprong van 4-1 raakte de titelhoudster opnieuw de controle over haar krachtige slagen kwijt. Bij 4-4 was ze even de wanhoop nabij, maar net op tijd hervond de nummer één van de wereld zichzelf weer. In de derde set was het verzet van haar jonge tegenstandster gebroken.

Poetintseva (21) kwam voor de eerste keer in haar loopbaan uit in de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.