Winnend FC Twente nog lief voor Eagles

FC Twente maakte het zichzelf zaterdag in de tiende speelronde van de eredivisie onnodig moeilijk. Op bezoek bij de kwaliteitsarme 'buurman’ Go Ahead Eagles werd zonder veel franje de vijfde overwinning van deze competitie behaald: 0-2.

Het was een Overijsselse derby, maar het krachtsverschil tussen de nummer zeven (Twente) en de thuisclub die onderin de eredivisie bivakkeert (vijftiende) bleek in de eerste helft veel te groot om het duel tot een grootse kraker te laten uitgroeien. Twente tikte de bal rustig en geduldig rond, terwijl Go Ahead de eerste drie kwartier niet tot een uitgespeelde kans kwam. De thuisploeg uit Deventer mocht doelman Theo Zwarthoed dankbaar zijn dat hij tot drie keer toe adequaat ingreep en zo een achterstand voorkwam. In de 34e minuut leek hij kansloos op een schuiver van Bersant Celina, maar stond de paal Twents succes nog in weg. Het was uitstel van executie: tien minuten later bediende topschutter Enes Ünal zijn maatje voorin, Yaw Yeboah: 0-1.

Dat doelpunt leek de genadeklap te zijn voor Eagles. Het tegendeel was waar. De thuisploeg raapte alle moed bij elkaar en zette Twente steeds meer onder druk. Tot grote mogelijkheden leidde dat niet, maar omdat de bezoekers geen moment meer de bezieling vonden van voor rust, mocht Eagles heel lang blijven hopen op de gelijkmaker. Twee minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Martin van den Kerkhof besliste Bersant (die ook in het tweede bedrijf de paal een keer trof) de wedstrijd. Op zijn schot van buiten het strafschopgebied was Zwarthoed kansloos.

Eagles-speler Jarchinio Antonia eiste in blessuretijd nog een negatieve hoofdrol op, toen hij volkomen onnodig een charge uitvoerde op Twente-speler Stefan Thesker. De invaller kon onmiddellijk met rood vertrekken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.