Wolff verwacht titelstrijd tot laatste race

Nico Rosberg en Lewis Hamilton zullen tot in de laatste race in de Formule 1 strijden om de wereldtitel. Die verwachting sprak hun teambaas Toto Wolff van Mercedes dinsdag uit tegen het Oostenrijkse persbureau APA. ,,We zien een echte knokpartij, waarbij dan de een en dan weer de ander een rake klap uitdeelt. Wie van de twee gaat winnen, kan ik niet voorspellen. Ze zijn op dit moment zeer aan elkaar gewaagd.''

Rosberg lijkt in deze fase van het kampioenschap 'het momentum' te hebben. De Duitser won de laatste drie races en nam met zijn zege afgelopen zondag in Singapore de leiding in het kampioenschap over van Hamilton. ,,Ik zag in Singapore de beste Rosberg ooit, maar dat wil niet zeggen dat Hamilton is uitgeschakeld. De volgende race in Maleisië kunnen de rollen weer omgedraaid zijn'', aldus Wolff.

Het WK telt nog zes races. Rosberg won dit jaar acht grands prix en leidt met 273 punten. Hamilton, winnaar van zes races, volgt met 265 punten. Max Verstappen is de enige coureur uit een ander team die dit jaar een formule 1-race wist te winnen. Hij won in zijn Red Bull de Grote Prijs van Spanje.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.