Wordt Virgil van Dijk ook de beste speler van de wereld?

Virgil van Dijk werd vorige week verkozen tot Europees voetballer van het jaar en maakt nu ook kans op de FIFA-titel ‘The Best’, als wereldvoetballer van het jaar. Van Dijk krijgt daar, net als bij de UEFA-verkiezing, concurrentie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Virgil van Dijk is één van de drie finalisten voor de beste voetballer van wereldvoetbalbond FIFA. De aanvoerder van het Nederlands elftal neemt het op tegen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, net als afgelopen donderdag tijdens de verkiezing van de beste voetballer van de UEFA.

Van Dijk, verdediger van FC Liverpool, won toen. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong hoorden bij de tien genomineerden maar zijn afgevallen. Net als Sadio Mané, Harry Kane, Eden Hazard, Mohamed Salah en Kylian Mbappé.

Beste van de Premier League

De 28-jarige Van Dijk werd eerder dit jaar ook al verkozen tot beste voetballer van de Premier League. Fabio Cannavaro was in 2006 de laatste verdediger die als beste speler van de wereld werd verkozen. De laatste jaren ging het vooral tussen Messi en Ronaldo. Maar vorig jaar won de Kroaat Luka Modric. Hij is verkozen door bondscoaches en aanvoerders van alle nationale ploegen en een select gezelschap journalisten. Ook fans konden online hun stem uitbrengen.

Tussen 2010 en 2016 reikten de FIFA en het tijdschrift France Football gezamenlijk de Gouden Bal aan de beste voetballer van de wereld uit. De laatste jaren doen ze dat weer afzonderlijk.

Van Veenendaal mogelijk beste keepster ter wereld

Bondscoach Sarina Wiegman is nog in de race voor de prestigieuze prijs van beste coach van de wereld in het vrouwenvoetbal. Zij concurreert met Jill Ellis en Phil Neville, de bondscoaches van de Verenigde Staten en Engeland.

Sari van Veenendaal mag zich wellicht beste keepster van de wereld gaan noemen. Zij zit eveneens bij de laatste drie, net als de Chileense Christiane Endler en Zweedse Hedvig Lindahl. De supporters van de Nederlandse voetbalsters op het WK in Frankrijk maken nog kans op een zogenoemde ‘Fan Award.’

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.