ZNC legt koploper Noordster over de knie

ZNC legde zondag op basis van een ijzersterke eerste helft, koploper Noordster met 3-2 over de knie. Door de zege gaat ZNC als negende de winterstop in.

Noordster blijft ondanks de nederlaag de ranglijst aanvoeren.  De thuisformatie zette vanaf het eerste fluitsignaal Noordster onder druk. De Pekelders werd geen moment rust gegund om op te bouwen. Dit resulteerde al na acht minuten in een 2-0 voorsprong. Toen Emiel Staal er kort voor rust ook nog 3-0 van maakte leek de wedstrijd voortijdig beslist.

Het doelpunt van Rick Lange in de slotseconden van de openingshelft gaf de gasten hoop dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Na de pauze drukte Noordster de gastheren naar achteren. Danny Wever kreeg direct een goede kans. Zijn kopbal raakte de paal. Meer uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd.

Voetballend was Noordster te mager om ZNC te veronrusten. De grootste kansen waren voor de gastheren, die steeds meer ruimte kregen. Maar de anders zo trefzekere Staal liet tot driemaal toe een open kans liggen. De 3-2 van Ronald Paans viel pas in de naspeeltijd en had alleen nog statische waarde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.