Zaak van FC Twente bij beroepscommissie

FC Twente mag maandag bij de KNVB toelichten waarom de club het oneens is met beslissing om de proflicentie in te trekken. De beroepscommissie licentiezaken behandelt dan het bezwaar van de club uit Enschede.

De proflicentie van FC Twente werd in mei ingetrokken vanwege grote fouten van het oude bestuur op financieel gebied, onder meer bij de transfers van Dusan Tadic, Jesús Corona en Orlando Engelaar. De licentiecommissie bood de club echter wel direct weer een nieuwe licentie om in de Jupiler League te gaan spelen.

FC Twente zegt dat er met de licentiecommissie was afgesproken dat het nieuwe bestuur niet gestraft kon worden voor het wanbeleid van de voorgangers. De club meent dat proflicentie onterecht is ingetrokken omdat schoon schip is gemaakt, zoals in december werd afgesproken.

De landskampioen van 2010 wil snel duidelijkheid en stapte daarom ook naar de rechter. De rechtbank in Utrecht doet uiterlijk vrijdag uitspraak in het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen. Een uitspraak van de beroepscommissie wordt volgende week verwacht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.